Νεογνά και μωρά έως 3 μηνών έχουν το δικό τους λεξιλόγιο!

Standard

Κι όμως, όλα τα μωρά  του κόσμου από τότε που γεννιούνται και μέχρι 3 μηνών έχουν, ανεξαρτήτως εθνικότητας, το ίδιο λεξιλόγιο.

Αυτό απέδειξε η αυστραλιανή Priscilla Dunstan, μετά απο έρευνα που έκανε σε 1000 νεογνά και μωρά εώς 3 μηνών διαφόρων εθνικοτήτων. 

Πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε (στα Αγγλικά) σ’αυτόν το σύνδεσμο: http://www.dunstanbaby.com  Επιλέξτε την χώρα στην οποία βρίσκεστε, κάντε κλικ και στη συνέχεια ξανά κλικ για να πάτε στη σελίδα «how it works» για να διαβάσετε περισσότερα. 

Επίσης το blog της Dustan έχει και αρκετά βιντεάκια που μπορείτε να δείτε:

http://www.dunstanbaby.co.uk/blog/index.php

Επίσης κάποια πράγματα μπορείτε να διαβάσετε και στη σελίδα της διάσημης Oprah Winfrey η οποία και την πρωτοφιλοξένησε στην εκπομπή της:

http://www2.oprah.com/tows/slide/200611/20061113/slide_20061113_350_102.jhtml 

Ποιές είναι λοιπόν οι «λέξεις» που λένε όλα τα μωρά του κόσμου απο τη μέρα που γεννιούνται; Ιδου:

Neh=Πειναωω……!
Owh=Είμαι κουρασμένοοο
Heh=Κάτι με ενοχλεί!!! (π.χ. λερωμένη πάνα)
Eair=Έχω αέρια 
Eh=Θέλω να ρευτώ (κοφτός ήχος)

Με αυτό το τρόπο θα μπορέσετε αμέσως να αναγνωρίζετε τί θέλει το μωρό σας – αν πεινάει, αν θέλει άλλαγμα η πάνα του και ούτω καθεξής…! 

Η κα. Dunstan επισημαίνει ότι αυτοί οι ήχοι, ανάλογα με την ανταπόκριση που έχουν απο τους γονείς των μωρών, αλλάζουν ή σταματούν. Συμβουλεύει τους γονείς να προσπαθήσουν να αφουγκραστούν το κλάμα του μωρού τους με το που αρχίζει, μιάς και τότε είναι ακόμα ξεκάθαρος ο ήχος. Εάν δεν υπάρχει ανταπόκριση σε αυτόν, τότε τα μωρά συνεχίζουν με κλάμα που είναι πολύ έντονο όπου ο ήχος-λέξη δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμος.

 

Εμένα πάντως με έχει πείσει. Στο δεύτερο θα προσέξω αυτές τις λεξούλες και θα δούμε αν όντως το μωρό μας θα μας λέει τις ανάγκες του 😀

About mamalydia

Είμαι μαμά του Γιώργου από την 23η Ιανουαρίου 2007 και της Ναταλίας από τις 17 Ιανουαρίου 2010. Από τότε που έγινα μαμά μέχρι σήμερα, αν και δεν περίμενα να είμαι ποτέ σε κάτι τόσο σχολάστική, ξεκίνησε για μένα ένα ταξίδι έρευνας για να δώσω όσο μπορώ και όσο ξέρω, το καλύτερο σ'αυτό το παιδί, με την ευχή να μεγαλώσει το μυαλουδάκι του και το σώμα όμορφα και απροβλημάτιστα. Ο στόχος μου είναι να μεγαλώσω ελεύθερα παιδιά. Ελεύθερα να είναι αυτό που θέλουν να είναι, ελεύθερα να αγαπούν αυτό που θέλουν, ελεύθερα να παλέψουν γι αυτό που αγαπούν, ελεύθερα να είναι ο εαυτός τους! Γεννήθηκα τον Απρίλη του 1977, έχω σπουδάσει Αγγλία Interior Design και συνέχισα εκεί το Master μου. Εκεί γνώρισα από τα 18 μου τον πλέον σύζυγό μου ο οποίος μου έμαθε τον κόσμο των υπολογιστών. Ασχολούμαι με ζωγραφική, λογοτεχνία, ποίηση, είμαι Βοηθός Μητρότητας και blogger, και βασικά μεγαλώνω τα παιδιά μου, έχω την τύχη να είμαι μια full time μαμά! :-) Αν θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μου, εδώ είναι το μέηλ μου: lydiat2004 @ yahoo.gr

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s