Κουλουράκια για τα μικρά μας…

Standard
Υλικά
2 φλ. αλευρι (εγω βαζω 1 ολικης αλεσης και 1 λευκο)
1/2 φλ. λαδι (ελαιολαδο)
1/2 κουταλακι αλατι (ή και καθολου αν θελετε)
1/2 φλ χυμο πορτοκαλι
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
4/3 κουταλακι σοδα

Αν θελετε να ειναι γλυκα
βαζουμε 1-2 κουταλιες μελι ή 1 κουταλια σταφιδινη ή 1-2 κουταλιες χαρουπομελο ή 2 κουταλιες ζαχαρη αν προτιματε (κατα προτιμηση μαυρη)
1/2 κουταλακι κανελα
μια χουφτα κομματακια μικρα απο σταφιδες

Αν θελετε να ειναι αλμυρα 1/2 φλιτζανι τυρι

Τρόπος παρασκευής
Σμιγουμε ολα τα υλικα (τη σοδα τη βαζουμε πρωτα στο χυμο) και ανακατευουμε πανω απο το μπολ με τα υπολοιπα υλικα (γιατι φουσκωνει).
Ισως χρειαστει λιγο αλευρι ακομα για να ξεκολλαει απο τα χερια και να πλαθεται. Αφηνουμε τη ζυμη για κανενα 10λεπτο (δεν θα φουσκωσει ομως, απλα για να «ξεκουραστει»).
Χωριζουμε το ζυμαρι σε 30 μικρα μπαλακια το οποια πλαθουμε μετα σε ισια μπαστουνακια (για να ειναι πιο ευκολο να τα πιανουν τα μικρα).
Τα βαζουμε σε ενα ταψι στο οποιο εχουμε απο πριν στρωσει λαδοχαρτο και ψηνουμε για περιπου μιση ωρα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους.
Αν τα θελουμε μαλακα, τα βγαζουμε απο τον φουρνο οταν ψηθουν. Αν θελουμε να γινουν τραγανα τα αφηνουμε μεσα αφου σβησουμε τον φουρνο (μαλακα ειναι καλυτερα παντως).
Δοκιμαστε τα! Ειναι πολυ ωραια, υγιεινα, και οχι πολυ γλυκα. Ο,τι πρεπει για τα μικρα μας.
Advertisement

About Λυδία Θεοχάρη

Γεννήθηκα τον Απρίλη του 1977, έχω σπουδάσει Αγγλία Interior Design και συνέχισα εκεί το Master μου. Εκεί γνώρισα από τα 18 μου τον πλέον σύζυγό μου ο οποίος μου έμαθε τον κόσμο των υπολογιστών. Στην πρώτη καραντίνα έγραψα το πρώτο μου βιβλίο "Οι Κόρες της Μάγισσας (από τη Ζόρα στη Νιόβη)" και τώρα γράφω τη συνέχειά του. Ασχολούμαι με ζωγραφική, λογοτεχνία, είμαι Διακοσμήτρια και ξεκίνησα μια από τις πρώτες υπηρεσίες Διαδικτυακής Διακόσμησης στην Ελλάδα. Είμαι επίσης πιστοποιημένη Βοηθός Μητρότητας και blogger, instragrammer και έχω την τύχη να εργάζομαι από το σπίτι έχοντας υπάρξει και μια full time μαμά! Πλέον τα παιδιά μου είναι στην εφηβεία και λειτουργώ περισσότερο ως εργαζόμενη μητέρα, μαγείρισσα και σοφέρ :-) Αν θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μου, εδώ είναι το μέηλ μου: lydia.theohari @ gmail.com

3 responses »

  1. Kαλησπέρα,ευκολη κ γρηγορη η συνταγη.Απλα τα μπαστουνακια πρεπει να ειναι αρκετα λεπτα γρ φουρκωνουν αρκετα κ ο χρονος ψησίματος ειναι μαλλον αναλογα με τον φουρνο.εμενα ψηθηκαν σε 15-20′.Απλά μου βγήκαν καπως άγλυκα για τα γουστα μου….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s