Ελέγχετε τα Πόδια του Μωρού σας

Standard

Πηγή: http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=98708

Μετάφραση: Χρύσανθος Θεοχάρης

 

Τα πόδια ενός μωρού αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Κατά τον πρώτο χρόνου του είναι απαραίτητο να ελέγχετε τα πόδια του μωρού σας σε τακτική βάση ώστε να διαπιστώνετε πως υπάρχει ομαλή και φυσιολογική ανάπτυξη.

Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος Ποδιάτρων προτείνει προς το σκοπό αυτό τα παρακάτω:

  • Εξετάζετε προσεκτικά τα πόδια του μωρού σας. Οτιδήποτε ασυνήθιστο αντιληφθείτε να το αναφέρετε στον παιδίατρό σας.
  • Αφήνετε περιθώρια στα πόδια του μωρού να κινούνται ελεύθερα. Αφήνετε το μωρό να είναι ξαπλωμένο με την πλάτη κάτω, χωρίς κουβέρτα ή κάποιο άλλο κάλυμμα, ώστε να μπορεί να κλωτσάει ελεύθερα τα πόδια του.
  • Μην τυλίγετε ή σκεπάζετε σφιχτά τα πόδια του μωρού. Αφήνετε τα σκεπάσματα χαλαρά για να μπορεί να κουνάει τα πόδια του ελεύθερα.
  • Μην αφήνετε το μωρό σας στην ίδια θέση για πολλή ώρα. Να το μετακινείτε συχνά. Οι συχνές αλλαγές θέσεων και οι μετακινήσεις βοηθούν τα πόδια του να χαλαρώνουν και το μωρό να αισθάνεται άνετα και ελεύθερα.

About mamalydia

Είμαι μαμά του Γιώργου από την 23η Ιανουαρίου 2007 και της Ναταλίας από τις 17 Ιανουαρίου 2010. Από τότε που έγινα μαμά μέχρι σήμερα, αν και δεν περίμενα να είμαι ποτέ σε κάτι τόσο σχολάστική, ξεκίνησε για μένα ένα ταξίδι έρευνας για να δώσω όσο μπορώ και όσο ξέρω, το καλύτερο σ'αυτό το παιδί, με την ευχή να μεγαλώσει το μυαλουδάκι του και το σώμα όμορφα και απροβλημάτιστα. Ο στόχος μου είναι να μεγαλώσω ελεύθερα παιδιά. Ελεύθερα να είναι αυτό που θέλουν να είναι, ελεύθερα να αγαπούν αυτό που θέλουν, ελεύθερα να παλέψουν γι αυτό που αγαπούν, ελεύθερα να είναι ο εαυτός τους! Γεννήθηκα τον Απρίλη του 1977, έχω σπουδάσει Αγγλία Interior Design και συνέχισα εκεί το Master μου. Εκεί γνώρισα από τα 18 μου τον πλέον σύζυγό μου ο οποίος μου έμαθε τον κόσμο των υπολογιστών. Ασχολούμαι με ζωγραφική, λογοτεχνία, ποίηση, είμαι Βοηθός Μητρότητας και blogger, και βασικά μεγαλώνω τα παιδιά μου, έχω την τύχη να είμαι μια full time μαμά! :-) Αν θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μου, εδώ είναι το μέηλ μου: lydiat2004 @ yahoo.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s