Ελέγχετε τα Πόδια του Μωρού σας

Standard

Πηγή: http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=98708

Μετάφραση: Χρύσανθος Θεοχάρης

 

Τα πόδια ενός μωρού αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Κατά τον πρώτο χρόνου του είναι απαραίτητο να ελέγχετε τα πόδια του μωρού σας σε τακτική βάση ώστε να διαπιστώνετε πως υπάρχει ομαλή και φυσιολογική ανάπτυξη.

Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος Ποδιάτρων προτείνει προς το σκοπό αυτό τα παρακάτω:

  • Εξετάζετε προσεκτικά τα πόδια του μωρού σας. Οτιδήποτε ασυνήθιστο αντιληφθείτε να το αναφέρετε στον παιδίατρό σας.
  • Αφήνετε περιθώρια στα πόδια του μωρού να κινούνται ελεύθερα. Αφήνετε το μωρό να είναι ξαπλωμένο με την πλάτη κάτω, χωρίς κουβέρτα ή κάποιο άλλο κάλυμμα, ώστε να μπορεί να κλωτσάει ελεύθερα τα πόδια του.
  • Μην τυλίγετε ή σκεπάζετε σφιχτά τα πόδια του μωρού. Αφήνετε τα σκεπάσματα χαλαρά για να μπορεί να κουνάει τα πόδια του ελεύθερα.
  • Μην αφήνετε το μωρό σας στην ίδια θέση για πολλή ώρα. Να το μετακινείτε συχνά. Οι συχνές αλλαγές θέσεων και οι μετακινήσεις βοηθούν τα πόδια του να χαλαρώνουν και το μωρό να αισθάνεται άνετα και ελεύθερα.

About Λυδία Θεοχάρη

Γεννήθηκα τον Απρίλη του 1977, έχω σπουδάσει Αγγλία Interior Design και συνέχισα εκεί το Master μου. Εκεί γνώρισα από τα 18 μου τον πλέον σύζυγό μου ο οποίος μου έμαθε τον κόσμο των υπολογιστών. Στην πρώτη καραντίνα έγραψα το πρώτο μου βιβλίο "Οι Κόρες της Μάγισσας (από τη Ζόρα στη Νιόβη)" και τώρα γράφω τη συνέχειά του. Ασχολούμαι με ζωγραφική, λογοτεχνία, είμαι Διακοσμήτρια και ξεκίνησα μια από τις πρώτες υπηρεσίες Διαδικτυακής Διακόσμησης στην Ελλάδα. Είμαι επίσης πιστοποιημένη Βοηθός Μητρότητας και blogger, instragrammer και έχω την τύχη να εργάζομαι από το σπίτι έχοντας υπάρξει και μια full time μαμά! Πλέον τα παιδιά μου είναι στην εφηβεία και λειτουργώ περισσότερο ως εργαζόμενη μητέρα, μαγείρισσα και σοφέρ :-) Αν θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μου, εδώ είναι το μέηλ μου: lydia.theohari @ gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s