Μετά τη γέννηση του μωρού

Standard

Από την Diana Kohnle (HealthDay News) 

Πηγή : http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=99822 

Μετάφραση: Χρύσανθος Θεοχάρης

 

Η γέννηση ενός μωρού – κοριτσιού ή αγοριού – είναι δυνατόν να έχει αντίκτυπο σ’ όλους τους τομείς της ζωής ενός ζευγαριού. Και ενώ είναι αλήθεια πως ένα μωρό μπορεί να φέρει το μπαμπά και τη μαμά πιο κοντά,  απ’την άλλη ή ένταση, οι γονικές υποχρεώσεις και τα καθήκοντα καθώς και ο ανεπαρκής ύπνος είναι δυνατό να αποτελέσουν πρόκληση για πολλά ζευγάρια.  

 

Η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Γιατρών δίνει τις παρακάτω συμβουλές προκειμένου να βοηθήσει τα ζευγάρια να διατηρήσουν τη σχέση τους θετική και ποιοτική μετά τη γέννηση ενός μωρού: 

  • Μην ξεχνάτε να επικοινωνείτε μεταξύ σας συχνά και ειλικρινά. Να βρίσκετε πάντα χρόνο να τα λέτε.
  • Να λέτε στον/την σύντροφό σας τί σας ενοχλεί. Καταβάλετε προσπάθεια να βρίσκετε τις λύσεις το συντομότερο δυνατό.
  • Μην ρίχνετε ευθύνες στον/στην σύντροφό σας και ούτε να τον/την κατηγορείτε. Να λέτε όμως ξεκάθαρα αυτό που αισθάνεστε.
  • Να βρίσκετε ευκαιρίες να έχετε χρόνο οι δυο σας, π.χ. όταν το μωρό κοιμάται.
  • Όταν συζητάτε θέματα να επικεντρώνεστε σε πράγματα που είναι σημαντικά και όχι σε μικροπράγματα.
  • Φτιάξτε ένα κατάλογο με τις δουλειές και τις υποχρεώσεις του καθενός σας. Φροντίστε η κατανομή να είναι δίκαιη.
  • Βοηθήστε τον/την σύντροφό σας να αποφορτίζεται απ’ την ένταση της ημέρας – ιδιαίτερα όταν η μέρα ήταν ιδιαίτερα απαιτητική.

 

Όσες από σας γνωρίζετε καλά αγγλικά και θέλετε να διαβάσετε κάτι περισσότερο για το θέμα αυτό, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και θα σας οδηγήσει σ’ ένα άρθρο με τίτλο Kids Can Make a Beautiful Marriage Ugly (Τα Παιδιά Μπορούν να Κάνουν έναν Όμορφο Γάμο Άσχημο). Το άρθρο αναλύει τα ευρήματα της έρευνας που έγινε και στην οποία βασίζεται και η σύντομη εκδοχή της σημερινής μας ανάρτησης.

 

 http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=99338

About mamalydia & online interiors

Γεννήθηκα τον Απρίλη του 1977, έχω σπουδάσει Αγγλία Interior Design και συνέχισα εκεί το Master μου. Εκεί γνώρισα από τα 18 μου τον πλέον σύζυγό μου ο οποίος μου έμαθε τον κόσμο των υπολογιστών. Ασχολούμαι με ζωγραφική, λογοτεχνία, είμαι Διακοσμήτρια και ξεκίνησα μια από τις πρώτες υπηρεσίες Διαδικτυακής Διακόσμησης στην Ελλάδα. Είμαι επίσης πιστοποιημένη Βοηθός Μητρότητας και blogger, instragrammer και έχω την τύχη να εργάζομαι από το σπίτι έχοντας υπάρξει και μια full time μαμά! Πλέον τα παιδιά μου είναι στην εφηβεία και λειτουργώ περισσότερο ως εργαζόμενη μητέρα, μαγείρισσα και σοφέρ :-) Αν θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μου, εδώ είναι το μέηλ μου: lydiat2004 @ yahoo.gr

3 responses »

  1. Toν πρώτο καιρό, και για αρκετό καιρό, ειναι δύσκολα τα πράγματα. Αργότερα πιστεύω έρχονται οι ισορροπίες και όλα μπορούν να πηγαίνουν καλύτερα. Πολύ ωραίες οι συμβουλές ειδικά το 1 και το 4 νομίζω επιβάλλεται να γίνονται. 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s