Προστατέψτε τα παιδιά σας απ’ τα κατοικίδια

Standard
HealthDay News

Μετάφραση: Χρύσανθος Θεοχάρης

Τα κατοικίδια μπορούν να είναι λατρευτές προσθήκες σε μια οικογένεια που βασιλεύει η αγάπη. Όμως είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε για την ασφάλεια και την υγεία των νεαρών βλασταριών της οικογένειας όταν παίζουν με τους μαλλιαρούς φίλους τους.
Τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών των ΗΠΑ προτείνουν για το σκοπό αυτό τα παρακάτω:
  • Ποτέ μην αφήνετε παιδιά κάτω των 5 χρόνων να παίζουν με τα κατοικίδια χωρίς ενήλικη επίβλεψη.
  • Κάντε ό,τι μπορείτε να μη μάθουν τα παιδιά να φιλούν τα κατοικίδια. Επιπρόσθετα προσπαθήστε ώστε τα άπλυτα χέρια του παιδιού που άγγιξαν κάποιο ζωάκι να μην αγγίζουν τα χείλη ή να μπαίνουν στο στόμα.
  • Πάντα να πλένετε σχολαστικά με σαπούνι και άφθονο νερό τα χέρια του παιδιού το συντομότερο δυνατό μετά από κάθε πιάσιμο κάποιου ζώου.
  • Οι γονείς θα πρέπει και αυτοί πάντα να πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά που πιάνουν κάποιο κατοικίδιο και ιδιαίτερα πριν το τάισμα του μωρού.
Diana Kohnle
Advertisement

About Λυδία Θεοχάρη

Γεννήθηκα τον Απρίλη του 1977, έχω σπουδάσει Αγγλία Interior Design και συνέχισα εκεί το Master μου. Εκεί γνώρισα από τα 18 μου τον πλέον σύζυγό μου ο οποίος μου έμαθε τον κόσμο των υπολογιστών. Στην πρώτη καραντίνα έγραψα το πρώτο μου βιβλίο "Οι Κόρες της Μάγισσας (από τη Ζόρα στη Νιόβη)" και τώρα γράφω τη συνέχειά του. Ασχολούμαι με ζωγραφική, λογοτεχνία, είμαι Διακοσμήτρια και ξεκίνησα μια από τις πρώτες υπηρεσίες Διαδικτυακής Διακόσμησης στην Ελλάδα. Είμαι επίσης πιστοποιημένη Βοηθός Μητρότητας και blogger, instragrammer και έχω την τύχη να εργάζομαι από το σπίτι έχοντας υπάρξει και μια full time μαμά! Πλέον τα παιδιά μου είναι στην εφηβεία και λειτουργώ περισσότερο ως εργαζόμενη μητέρα, μαγείρισσα και σοφέρ :-) Αν θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μου, εδώ είναι το μέηλ μου: lydia.theohari @ gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s