Προστατέψτε τα παιδιά σας απ’ τα κατοικίδια

Standard
HealthDay News

Μετάφραση: Χρύσανθος Θεοχάρης

Τα κατοικίδια μπορούν να είναι λατρευτές προσθήκες σε μια οικογένεια που βασιλεύει η αγάπη. Όμως είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε για την ασφάλεια και την υγεία των νεαρών βλασταριών της οικογένειας όταν παίζουν με τους μαλλιαρούς φίλους τους.
Τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών των ΗΠΑ προτείνουν για το σκοπό αυτό τα παρακάτω:
  • Ποτέ μην αφήνετε παιδιά κάτω των 5 χρόνων να παίζουν με τα κατοικίδια χωρίς ενήλικη επίβλεψη.
  • Κάντε ό,τι μπορείτε να μη μάθουν τα παιδιά να φιλούν τα κατοικίδια. Επιπρόσθετα προσπαθήστε ώστε τα άπλυτα χέρια του παιδιού που άγγιξαν κάποιο ζωάκι να μην αγγίζουν τα χείλη ή να μπαίνουν στο στόμα.
  • Πάντα να πλένετε σχολαστικά με σαπούνι και άφθονο νερό τα χέρια του παιδιού το συντομότερο δυνατό μετά από κάθε πιάσιμο κάποιου ζώου.
  • Οι γονείς θα πρέπει και αυτοί πάντα να πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά που πιάνουν κάποιο κατοικίδιο και ιδιαίτερα πριν το τάισμα του μωρού.
Diana Kohnle

About mamalydia

Είμαι μαμά του Γιώργου από την 23η Ιανουαρίου 2007 και της Ναταλίας από τις 17 Ιανουαρίου 2010. Από τότε που έγινα μαμά μέχρι σήμερα, αν και δεν περίμενα να είμαι ποτέ σε κάτι τόσο σχολάστική, ξεκίνησε για μένα ένα ταξίδι έρευνας για να δώσω όσο μπορώ και όσο ξέρω, το καλύτερο σ'αυτό το παιδί, με την ευχή να μεγαλώσει το μυαλουδάκι του και το σώμα όμορφα και απροβλημάτιστα. Ο στόχος μου είναι να μεγαλώσω ελεύθερα παιδιά. Ελεύθερα να είναι αυτό που θέλουν να είναι, ελεύθερα να αγαπούν αυτό που θέλουν, ελεύθερα να παλέψουν γι αυτό που αγαπούν, ελεύθερα να είναι ο εαυτός τους! Γεννήθηκα τον Απρίλη του 1977, έχω σπουδάσει Αγγλία Interior Design και συνέχισα εκεί το Master μου. Εκεί γνώρισα από τα 18 μου τον πλέον σύζυγό μου ο οποίος μου έμαθε τον κόσμο των υπολογιστών. Ασχολούμαι με ζωγραφική, λογοτεχνία, ποίηση, είμαι Βοηθός Μητρότητας και blogger, και βασικά μεγαλώνω τα παιδιά μου, έχω την τύχη να είμαι μια full time μαμά! :-) Αν θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μου, εδώ είναι το μέηλ μου: lydiat2004 @ yahoo.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s