Τα κατεψυγμένα είναι και υγιεινά

Standard

 

Πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=288011&dt=12/09/2009

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

 

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μια απρόσμενη διαπίστωση έκαναν ερευνητές του βρετανικού Πανεπιστημίου Sheffield Ηallam, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι το ίδιο υγιεινά με τα φρέσκα. Οι ερευνητές αναφέρουν μάλιστα ότι τα κατεψυγμένα σε ορισμένες περιπτώσεις είναι περισσότερο θρεπτικά από τα φρέσκα. Η ερευνητική ομάδα διερεύνησε τις διατροφικές και θρεπτικές ανάγκες των παιδιών σχολικής ηλικίας και τις τροφές που καταναλώνουν στα σχολεία και γενικότερα από το πρωί ως το βράδυ που θα φάνε στο σπίτι τους. Στη συνέχεια οι ερευνητές προχώρησαν σε συγκρίσεις ανάμεσα στις φρέσκες τροφές που καταναλώνουν τα παιδιά και στις αντίστοιχες κατεψυγμένες.

«Η πεποίθηση ότι τα φρέσκα τρόφιμα είναι πάντοτε πιο υγιεινά και θρεπτικά από τα κατεψυγμένα είναι λανθασμένη και πρέπει να αλλάξει. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι το ίδιο και σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερο θρεπτικά από τα φρέσκα.Αυτό οφείλεται στις νέες μεθόδους και διαδικασίες κατάψυξης των τροφών, η οποία γίνεται ταχύτατα και με τρόπο τέτοιο ώστε να ελαχιστοποιείται η απώλεια των θρεπτικών συστατικών.Σε αντίθεση η αλυσίδα της παρασκευής-συλλογής,συσκευασίας και μεταφοράς των φρέσκων τροφίμων στις αγορές και στα καταστήματα είναι χρονοβόρος. Μπορεί να περάσει και ένας μήνας για να φτάσει ένα φρέσκο τρόφιμο στα χέρια του καταναλωτή, χρόνος στον οποίο μεγάλο ποσοστό των θρεπτικών συστατικών του θα έχει χαθεί. Επιπλέον τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι πιο φτηνά και θέλουν λιγότερο χρόνο προετοιμασίας για να καταναλωθούν» δήλωσε στην «Daily Τelegraph» η Σαρλότ Χάρντεν, επικεφαλής της έρευνας.

About mamalydia & online interiors

Γεννήθηκα τον Απρίλη του 1977, έχω σπουδάσει Αγγλία Interior Design και συνέχισα εκεί το Master μου. Εκεί γνώρισα από τα 18 μου τον πλέον σύζυγό μου ο οποίος μου έμαθε τον κόσμο των υπολογιστών. Ασχολούμαι με ζωγραφική, λογοτεχνία, είμαι Διακοσμήτρια και ξεκίνησα μια από τις πρώτες υπηρεσίες Διαδικτυακής Διακόσμησης στην Ελλάδα. Είμαι επίσης πιστοποιημένη Βοηθός Μητρότητας και blogger, instragrammer και έχω την τύχη να εργάζομαι από το σπίτι έχοντας υπάρξει και μια full time μαμά! Πλέον τα παιδιά μου είναι στην εφηβεία και λειτουργώ περισσότερο ως εργαζόμενη μητέρα, μαγείρισσα και σοφέρ :-) Αν θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μου, εδώ είναι το μέηλ μου: lydiat2004 @ yahoo.gr

4 responses »

  1. Η έρευνα μάλλον αφορά τα προϊόντα που καταψύχονται επαγγελματικά, πχ, κατεψυγμένα φασολάκια του σούπερ μάρκετ και όχι οικιακά, πχ φτιάχνω φακές και βάζω κι ένα ταπεράκι στην κατάψυξη; Ή μπερδεύτηκα…;

    Πάντως αν ισχύει είναι θετικό, υπάρχουν αρκετά κατεψυγμένα λαχανικά για παράδειγμα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς.

  2. Διόνα όπως είπες κι εσύ, αφορά τα προϊόντα που καταψύχονται επαγγελματικά με τις ταχείας καταψύξεις. Με το που τα παίρνουν πχ από τον αγρό, τα καταψύχουν σε δευτερόλεπτα! Το ίδιο ισχύει και για ψάρια ατλαντικού πχ (που δεν έχουν και υδράργυρο όπως πολλά της μεσογείου), τα οποία με το που πιαστούν και τα ρίξουν στο «αμπάρι»/κατάψυξη του πλοίου, έχουν καταψυχθεί. Είναι όντως ορισμένες φορές, καλύτερο από τα «φρέσκα» που μόνο φρέσκα δεν είναι μέχρι να φτάσουν από τον παραγωγό στον καταναλωτή… 😉

  3. Στα ψάρια ομως που είναι βαθιάς καταψύξεως δεν βάζουν και αμμωνία ή κάτι τέτοιο? Μου έχει τύχει κάποιες φορές να βρωμάει οταν ανοίγω την συσκευασία, έχετε υπ’οψιν σας?

  4. Αρι, νομιζω μόνο στα φιλέτα ίσως και δεν είμαι σίγουρη αν είναι σε όλα. Στα ολόκληρα ψάρια δεν το κάνουν. Επίσης, δεν γνωρίζω καθόλου τι κάνει αυτή η αμμωνία στο ψάρι, αν κάνει κάτι. ΘΑ πρέπει να το ψάξουμε λίγο… 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s