Το mamalydia στο Εθνος!!!

Standard

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=36052948

Μαμάδες στην… μπλογκόσφαιρα

Ανεβάζουν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες, βίντεο και τα κατορθώματα των παιδιών τους. Ανοίγουν συζητήσεις για θέματα που τους απασχολούν καθημερινά. Βοηθούν τους νέους γονείς λύνοντας απορίες για μικρά και μεγάλα προβλήματα 

Μιλάνε με ενθουσιασμό για τα παιδιά τους. Περιγράφουν τα μικρά καθημερινά κατορθώματά τους, τα πρώτα ατσούμπαλα βήματα, την πρώτη ημέρα στο σχολείο, τις ακαταλαβίστικες κουβεντούλες… Δείχνουν φωτογραφίες και βίντεο από τα γενέθλια και τα βαφτίσια τους. Εκφράζουν απορίες για το μεγάλωμα και τη διαπαιδαγώγησή τους, αλλά καταθέτουν και την εμπειρία από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό τους. Και δεν σταματούν εδώ: σχολιάζουν επιστημονικές έρευνες και άρθρα σχετικά με τη μητρότητα, τη βρεφική και παιδική ηλικία.

Στις μέρες μας, οι σύγχρονες μαμάδες ανοίγουν σχετικά μπλογκ στο Ιντερνετ και στήνουν ηλεκτρονικά… «πηγαδάκια» στον κυβερνοχώρο. Περιφέρονται στις… μπλογκογειτονιές και πιάνουν κουβέντα.

Τα ενδιαφέροντά τους κινούνται γύρω από τα παιδιά τους και μ’ αυτά γεμίζουν τις ιστοσελίδες τους.

Σημερινές γυναίκες με πλήρες πρόγραμμα -δουλειά, σπίτι, φροντίδα των παιδιών- μας ανοίγουν την πόρτα του παιδικού δωματίου, αλλά και την καρδιά τους. Η Ευαγγελία, η Λυδία, η Κλεοπάτρα, η Ολίβια και η Αριάδνη είναι μερικές από τις μητέρες που μοιράζονται στο Διαδίκτυο την καθημερινότητα των παιδιών τους.

«Το blog δεν είναι απλά όπως ένα άλμπουμ με φωτογραφίες. Είναι παρακαταθήκη για τις κόρες μου. Μέσα από αυτό θα μάθουν, όταν μεγαλώσουν, τι ένιωθα γι’ αυτές και πώς τις μεγάλωσα», τονίζει η Ευαγγελία Παπαχειμώνα, που διατηρεί τα blogs http://annoulasmom.blogspot.com και http://www.pantoumazi.blogspot.com.

Κάποιοι μάλιστα γονείς ένωσαν τις… διαδικτυακές του δυνάμεις και «έχτισαν» ένα συλλογικό μπλογκόσπιτο στη διεύθυνση http://mamadesmpampades.gr, όπου παραθέτουν αποσπάσματα αναρτήσεων άλλων σχετικών ιστολογίων.

Λυδία Θεοχάρη (διακοσμήτρια)
Βλέπουν τα κείμενά μου ακόμα και 1.000 μαμάδες καθημερινά

Η Λυδία διατηρεί ένα από τα πρώτα blogs μαμάδων στη χώρα μας. Πηγή έμπνευσης στάθηκε η γέννηση του γιου της. «Οταν έφερα τον γιο μου στο σπίτι από το μαιευτήριο άρχισαν και οι απορίες για απλά θέματα της καθημερινότητας με το μωρό, όπως είναι ο θηλασμός, το κλάμα και ο ύπνος του.

Δεν είχα εκείνη την περίοδο κοντά τη μητέρα μου και έτσι άρχισα να ψάχνω στο Ιντερνετ απαντήσεις στα καθημερινά μου ερωτήματα. Κι επειδή νευρίαζα με τις λανθασμένες συμβουλές που έδιναν ακόμη και παιδίατροι σε μαμάδες, αποφάσισα κάποια στιγμή να γράφω στο Διαδίκτυο όσα έβρισκα.

Δεν ξεκίνησα το blog σαν ημερολόγιο. Ηταν κυρίως ενημερωτικό.

Είχε σύντομα μεγάλη απήχηση σε μαμάδες και ενώ δεν το περίμενα δέχτηκα πολλά σχόλια από γυναίκες που αντιμετώπιζαν τα ίδια ζητήματα. Κάποια κείμενά μου μπορεί να τα δουν ακόμη και 1.000 άτομα μέσα σε μία ημέρα.

Απήχηση
Δεν μπορώ να ξεχάσω πόσο άγγιξε ένα κομμάτι που είχα γράψει με τίτλο: «Δύο μήνες θηλασμού. Οι πιο δύσκολοι». Κατά καιρούς βέβαια γράφω και για τα κατορθώματα των παιδιών μου, που με κάνουν υπερήφανη, όπως κάθε μάνα. Διαβάζω και άλλες γυναίκες, που έχουν τα δικά τους blogs και παίρνω ιδέες για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μου, αλλά και το τι με περιμένει», λέει στο «Εθνος» η διακοσμήτρια Λυδία Θεοχάρη, μητέρα του Γιώργου και της Ναταλίας, που τη συναντάμε στο blog: https://mamalydia.wordpress.com.

Ασπα (γυμνάστρια)
Το «δώρο» μου όταν μεγαλώσουν οι κόρες μου

«Η ζωή είναι πιο διασκεδαστική όταν τη μοιράζεσαι». Με αυτά τα λόγια καλωσορίζει η Ασπα τις άλλες μαμάδες στην πρώτη σελίδα του blog της http://aspaonline.blogspot.com. «Η ζωή δεν είναι προσωπική υπόθεση και τα διδάγματά της είναι χρήσιμα μόνο όταν τα μοιράζεσαι.

Στο blog καταγράφω τη ζωή και τα ενδιαφέροντά μου, έχοντας παράλληλα ανοίξει ένα διαδικτυακό παράθυρο επικοινωνίας, φιλίας και ανταλλαγής πληροφοριών», γράφει η Ασπα, γυμνάστρια στο επάγγελμα, στο ιστολόγιό της. «Ξεκίνησα το blog τον Μάιο του 2008. Ψάχνοντας θέματα για παιδιά στο Ιντερνετ, έπεσα πάνω σε blog μαμάδων από το εξωτερικό. Μου άρεσε η ιδέα και έστησα το δικό μου ηλεκτρονικό ημερολόγιο.

Το καλύτερο σημείο του blogging είναι πως όταν οι κόρες μου μεγαλώσουν θα δουν τι έκαναν μικρές, πώς σκέφτονταν, όλα αυτά τα χαριτωμένα πράγματα. Κι αυτό είναι μεγάλο δώρο», τονίζει η Ασπα, που φροντίζει να ενημερώνει τακτικά το blog της.

Π. Σταμάτη (δημ. υπάλληλος)
Αναθεώρησα απόψεις μου

Η Παναγιώτα, μητέρα δύο κοριτσιών, 5 και 7 ετών, δεν καταγράφει μόνο τη «ζαχαρένια πλευρά της ζωής με τα παιδιά». «Αναπτύσσω κυρίως θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη μητέρα. Μαμαδίστικα, αλλά και θέματα προσωπικής ανάπτυξης. Ξεκίνησα τη γνωριμία μου με τον κόσμο των blogs για να μοιραστώ. Να μοιραστώ σκέψεις, απόψεις, όμορφα πράγματα που διάβασα και άκουσα, εικόνες από την καθημερινότητα, τη δική μου και των παιδιών μου.

Τα δύο κορίτσια μού πλούτισαν τη ζωή με υπέροχες εμπειρίες και έφεραν στο προσκήνιο μια έντονη ανάγκη να αναθεωρήσω τον τρόπο που βλέπω τον κόσμο και τον ίδιο μου τον εαυτό. Μοιράζομαι θέματα που με απασχολούν με άλλες μαμάδες μήπως μαζί βρούμε την άκρη», λέει η δημόσιος υπάλληλος Παναγιώτα Σταμάτη, που ξενυχτάει μπροστά στον υπολογιστή γράφοντας τα δικά της κείμενα για το blog με διεύθυνση: http://newagemama.wordpress.com.

Ρούλα Γιακοπούλου

Ευχαριστώ πολύ την Ρούλα για το ενδιαφέρον της στο μπλογκάκι αυτό εδω! Μας διαβάζει κια η ίδια λεει! Νιώθω πολύ περήφανη η αλήθεια!

Για να δείτε το άρθρο ακριβώς όπως είχε βγεί στην εφημερίδα, πατήστε εδω!

Advertisement

About Λυδία Θεοχάρη

Γεννήθηκα τον Απρίλη του 1977, έχω σπουδάσει Αγγλία Interior Design και συνέχισα εκεί το Master μου. Εκεί γνώρισα από τα 18 μου τον πλέον σύζυγό μου ο οποίος μου έμαθε τον κόσμο των υπολογιστών. Στην πρώτη καραντίνα έγραψα το πρώτο μου βιβλίο "Οι Κόρες της Μάγισσας (από τη Ζόρα στη Νιόβη)" και τώρα γράφω τη συνέχειά του. Ασχολούμαι με ζωγραφική, λογοτεχνία, είμαι Διακοσμήτρια και ξεκίνησα μια από τις πρώτες υπηρεσίες Διαδικτυακής Διακόσμησης στην Ελλάδα. Είμαι επίσης πιστοποιημένη Βοηθός Μητρότητας και blogger, instragrammer και έχω την τύχη να εργάζομαι από το σπίτι έχοντας υπάρξει και μια full time μαμά! Πλέον τα παιδιά μου είναι στην εφηβεία και λειτουργώ περισσότερο ως εργαζόμενη μητέρα, μαγείρισσα και σοφέρ :-) Αν θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μου, εδώ είναι το μέηλ μου: lydia.theohari @ gmail.com

7 responses »

  1. Καλημέρα! Γιατί εγώ δεν σκέφτηκα το αυτονόητο? Να αναδημοσιεύσω το άρθρο που προβάλλει το μπλογκ μου? Ευχαριστώ Λυδία που μου θύμισες ότι δεν είναι κακό να «ευλογούμε τα γένια μας» καμιά φορά.Αν δεν σου κάνει κόπο διορθώνεις και την ηλεκτρονική μου διεύθυνση που την έβαλαν με παύλες!
    http://newagemama.wordpress.com

    Φιλάκια, πάω να κάνω κι εγώ το ίδιο!

  2. Παράθεμα: 4 χρόνια blogger, 4 χρόνια mamalydia! « Το Blog μιας Μαμας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s