muffins με φυστικοβούτυρο & μπανάνα (δίχως αλεύρι & ζαχαρη)!

Standard

SONY DSC

 

Ψάχνω συνεχώς για διάφορες συνταγές που μπορώ να κάνω στα παιδιά μου και αυτή που βρήκα στο detoxinista.com ήμουν σίγουρη πως θα τους αρέσει, μιας και τρελαίνονται για φυστικοβούτυρο με μπανάνα. Έτσι, σήμερα βράδυ την δοκιμάσαμε με μεγάλη επιτυχία και αυτή τη στιγμή, τρώνε κι από ένα το καθένα 🙂

 

Η συνταγή δεν περιέχει ούτε αλεύρι, ούτε ζάχαρη, οπότε αναρωτιόμουν πως θα βγει. Παρ’ όλα αυτά την δοκίμασα. Σας την συνιστώ! 😉

 

Υλικά:

1 φλ. φυστικοβούτυρο (αν το δοκιμάστε με κάποιο άλλο βούτυρο ξηρών καρπών πείτε μας πως πήγε)

1 φλ. λιωμένες μπανάνες

3 αβγά

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1/4 φλ. μέλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε ένα ταψάκι για muffins με 12 θέσεις και άρα 12 χαρτάκια.

 

Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μισό φλιτζάνι σταφίδες, rasberries, ή σταγόνες σοκολάτας μέσα.

 

muffins2

 

Χωρίζουμε το μείγμα σε στα 12 χαρτάκια με μια μεζούρα του 1/4 του φλιτζανιού ή με ένα κουτάλι (όπως έκανα κι εγώ δηλαδή).

 

SONY DSC

 

Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά (εμένα χρειάστηκαν άλλα 5!). Πρέπει να είναι σχετικά σφιχτούλικα και να βάζετε μια οδοντογλυφίδα μέσα και να βγαίνει καθαρή.

 

Τα αφήνετε για 15 λεπτάκια ακόμη μέσα στο ταψάκι τους (έξω από τον φούρνο) και μετά καταναλώνετε με ευχαρίστηση αμέσως, αλλίως τα βάζετε σε ένα τάπερ μέσα στο ψυγείο. Κρατάνε εκεί για καμιά εβδομάδα! Αν τα δοκιμάσετε, πείτε την γνώμη σας 🙂

SONY DSC

 

About Λυδία Θεοχάρη

Γεννήθηκα τον Απρίλη του 1977, έχω σπουδάσει Αγγλία Interior Design και συνέχισα εκεί το Master μου. Εκεί γνώρισα από τα 18 μου τον πλέον σύζυγό μου ο οποίος μου έμαθε τον κόσμο των υπολογιστών. Στην πρώτη καραντίνα έγραψα το πρώτο μου βιβλίο "Οι Κόρες της Μάγισσας (από τη Ζόρα στη Νιόβη)" και τώρα γράφω τη συνέχειά του. Ασχολούμαι με ζωγραφική, λογοτεχνία, είμαι Διακοσμήτρια και ξεκίνησα μια από τις πρώτες υπηρεσίες Διαδικτυακής Διακόσμησης στην Ελλάδα. Είμαι επίσης πιστοποιημένη Βοηθός Μητρότητας και blogger, instragrammer και έχω την τύχη να εργάζομαι από το σπίτι έχοντας υπάρξει και μια full time μαμά! Πλέον τα παιδιά μου είναι στην εφηβεία και λειτουργώ περισσότερο ως εργαζόμενη μητέρα, μαγείρισσα και σοφέρ :-) Αν θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μου, εδώ είναι το μέηλ μου: lydia.theohari @ gmail.com

3 responses »

  1. Μ’ αρέσει η συνταγή Λυδία! Έχω μόνο μια απορία… Αν τα δοκιμάσω με ταχίνι αντί για φυστικοβούτυρο, θα έχουν μεγάλη διαφορά στη σύσταση; Λες να το επιχειρήσω ή θα βγουν κάπως;

    • Το σκεφτηκα κι εγω αλλα δεν το τολμησα. Πιστευω θα βγαινει αλλα δεν ειμαι σιγουρη… Αν τα δοκιμασεις πες μου ε? 😉

      Εχω παντως και συνταγη για muffins με ταχινι αλλα δεν θυμαμαι αν εχουν αλευρι… Πολλα θυμαμαι θα μου πεις!!!

  2. Μανούλα Λυδία, εγώ κι ο 15 μηνών Yanni μου σ’ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή! Μόλις φάγαμε κι οι 2 μας από ένα muffin (ok, τ’ομολογώ…εγώ έφαγα δύο!) Δεν είχα αρκετό φυστικοβούτυρο και το συμπλήρωσα με μισό φλ. βούτυρο φουντουκιού (hazelnut butter) και μάλιστα ήταν και crunchy version, με πολύ ψιλοκομμένα κομματάκια φουντουκιού μέσα. Βγήκαν υπέροχα! Και μάλιστα μυρίζουν κι έχουν μια απαλή γεύση πραλίνας! Και το θρυμματισμένο φουντούκι τους έδωσε μια ενδιαφέρουσα σύσταση, έξυπνος τρόπος να φάει το νινί ξηρούς καρπούς 😉 Μιαμ μιαμ, ο μπόμπιρας το καταβρόχθησε μόλις ξύπνησε από τον απογευματινό του υπνάκο, του ήρθε «λουκούμι»! 😉 Να είσαι καλά κι εσύ και τα παιδάκια σου xx

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s