Αλλάζουμε τα σχολεία???

Standard

10482454_10152324583457423_1281385658407816591_n

 

Λοιπόν, έχει κάποιον καιρό που σας είχα πει για ένα γκρουπ στο Facebook στο οποίο έχουμε μαζευτεί τώρα σχεδόν 5 χιλιάδες άτομα. Άλλοι εκπαιδευτικοί, άλλοι γονείς, άλλοι πανεπιστημιακοί, άλλοι που δεν ξέρω…

 

Αν θυμάστε, όλα ξεκίνησαν από αυτό εδώ το ποστ, όπου τα είχα πάρει -κοινώς- στο κρανίο, για το σύστημα που υπάρχει στην εκπαίδευση των σχολείων. Για το πως είναι, για το πως θα έπρεπε να είναι (βάσει κάποιων ανθρώπων που το έχουν ψάξει, αλλά και βάσει της λογικής), για το πως κάποιοι τα έχουν καταφέρει και έχουν δημιουργήσει σχολεία ελευθεριακά, διαμάντια, για το πώς κάποιοι τα έχουν καταφέρει εδώ στη χώρα μας. Διαβάστε το αν θέλετε ξανά και δείτε και τα βίντεο τα οποία θα σας ξεδιαλύνουν όσες απορίες έχετε περί του θέματος.

 

Και έφτασε λοιπόν ο καιρός που είμαστε έτοιμοι και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε γραπτό αίτημα προς την κυβέρνηση. Προς το Υπουργείο Παιδείας, προς κάποιους που αισθανόμαστε αρκετά αισιόδοξοι πως έχουν όρεξη να κάνουν αλλαγές (από αυτά που βλέπουμε μέχρι σήμερα). Και ευχόμαστε να εισακουστούμε!

 

Κάποια από τα αιτήματα μας:

Να υπάρχει σεβασμός προς τους μαθητές. Να είναι το σχολείο δημοκρατικό.

Να υπάρχει αδειοδότηση ώστε να μπορούν να ανοίγουν νέα σχολεία στο στιλ αυτού στον Φουρφουρά και σχολείο στο σπίτι ή έστω αυτοδιαχειριζόμενα από γονείς.

 

Να μπορεί κάθε σχολείο (αν το θέλει) να αλλάξει, ακολουθώντας το πρότυπο του Φουρφουρά.

Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα που έχουμε μπροστά στα μάτια μας και που δουλεύει και κάνει πολύ καλή δουλειά και ονομάζεται Φουρφουράς. Ξεκινώντας από αυτό το παράδειγμα και δοκιμάζοντας νέες ιδέες, ανάλογα με το μέγεθος του σχολείου ώστε σιγά σιγά να ανοίξουν σχολεία που να μας δίνουν την δυνατότητα σε μια εκπαίδευση καλύτερη για τα παιδιά μας. Όπου θα μαθαίνουν αυτά που χρειάζεται για την ηλικία τους, όπως αρμόζει στην ηλικία τους.

 

Δεν θα αναλύσω το κάθε αίτημα, ούτε όλα όσα έχουμε σκεφτεί απαραίτητα για μια αλλαγή απαραίτητη για τα παιδιά μας. Όποιος ενδιαφέρεται, ας μπει στο γκρουπ, να βοηθήσει, να είναι μέρος σ’αυτή την αλλαγή που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε! Σας καλώ να πιστέψετε κι εσείς σ’ αυτό. Δεν είναι πια όνειρα! Πάμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Πολύ πιθανόν να χρειαστούν υπογραφές για να μαζευτούμε πολλοί και να τεθεί το ζήτημα στη Βουλή. Εκεί, ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει λοιπόν. Με την υπογραφή του 😉

 

Το είπα στον γιο μου (όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για να έχουν σχολεία που θα μαθαίνουν όλα όσα μαθαίνουν, με έναν ευχάριστο τρόπο, δίχως εργασίες παπαγαλίας για το σπίτι, αλλά εργασίες έρευνας). Η απάντησή του ήταν: «Ωωωωωω, μαμάαααα. Να πάω σε τέτοιο σχολείο κι εγώωωωωω???? Σε παρακαλώωωω!!!»

 

Ναι αγόρι μου! Αυτό προσπαθώ! Να πας κι εσύ σε ένα τέτοιο σχολείο! 😉

 

Μπείτε στο γκρουπ στο Facebook: Αλλάζουμε τα σχολεία, Αλλάζουμε την Παιδεία

Διαβάστε το άρθρο που τα ξεκίνησε: Τα παιδιά αξίζουν διαφορετικά σχολεία!

 

About mamalydia

Είμαι μαμά του Γιώργου από την 23η Ιανουαρίου 2007 και της Ναταλίας από τις 17 Ιανουαρίου 2010. Από τότε που έγινα μαμά μέχρι σήμερα, αν και δεν περίμενα να είμαι ποτέ σε κάτι τόσο σχολάστική, ξεκίνησε για μένα ένα ταξίδι έρευνας για να δώσω όσο μπορώ και όσο ξέρω, το καλύτερο σ'αυτό το παιδί, με την ευχή να μεγαλώσει το μυαλουδάκι του και το σώμα όμορφα και απροβλημάτιστα. Ο στόχος μου είναι να μεγαλώσω ελεύθερα παιδιά. Ελεύθερα να είναι αυτό που θέλουν να είναι, ελεύθερα να αγαπούν αυτό που θέλουν, ελεύθερα να παλέψουν γι αυτό που αγαπούν, ελεύθερα να είναι ο εαυτός τους! Γεννήθηκα τον Απρίλη του 1977, έχω σπουδάσει Αγγλία Interior Design και συνέχισα εκεί το Master μου. Εκεί γνώρισα από τα 18 μου τον πλέον σύζυγό μου ο οποίος μου έμαθε τον κόσμο των υπολογιστών. Ασχολούμαι με ζωγραφική, λογοτεχνία, ποίηση, είμαι Βοηθός Μητρότητας και blogger, και βασικά μεγαλώνω τα παιδιά μου, έχω την τύχη να είμαι μια full time μαμά! :-) Αν θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μου, εδώ είναι το μέηλ μου: lydiat2004 @ yahoo.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s