Σπιτικές σοκολάτες!!!!

Standard

11924248_10153131764662423_2277716452627116074_n

 

Χτες τους έφτιαξα πάλι τις σοκολάτες μας και ξετρελάθηκαν. Μικροί και μεγάλοι! Μαζευόμαστε σιγά σιγά και άρα ξεκινάω να φτιάχνω τα βασικά μας. Όταν φτιάχνω σοκολατίτσες, πάντα φτιάχνω δύο συνταγές μαζί να λερώσω μια φορά το μούλτι με ίδια σχεδόν συστατικά😉

 

Δεν περιέχουν ζάχαρη και όσο πιο καλό το λάδι καρύδας που θα πάρετε, το φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο, το μέλι και το κακάο, τόσο πιο υγιεινές θα είναι οι σοκολάτες. Είναι από αυτά τα γλυκά που όταν τα τρώνε τα παιδιά, ξέρεις πως τρώνε κάτι καλό.

 

Οι σοκολάτες αυτές δεν είναι για να τις πάρετε μαζί σας, αλλά για να τις φάτε απευθείας από το ψυγείο. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι! Λιώνουν μέσα σε χρόνο ντε τε.

 

 

Λοιπόν ξεκινάμε με την πρώτη συνταγή.

Πραλίνες σοκολάτας και γλυφιτζούρια. 

Την συνταγή αυτή την εμπνεύστηκε η γνωστή μας (για πολλούς στους κύκλους του θηλασμού και διατροφής) Αγλαϊα και αν όλο το μείγμα αντί σε φόρμες και ψυγείο, το αφήσετε έξω σε ένα βαζάκι, γίνεται ωραιότατη μερέντα ! Για μερέντα όμως έχω και άλλη συνταγή καταπληκτική. Σε άλλο ποστ όμως😉

 

Υλικά:

50γρ λάδι καρύδας

50γρ μέλι

50γρ κακάο μαγειρικής

(εγώ κάνω πάντα την διπλή συνταγή by the way)

11949437_10153131764627423_2800708248096395996_n

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μούλτι, ρευστό λάδι καρύδας (αυτό σημαίνει ότι το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα, αλλιώς το χειμώνα το ζεσταίνουμε λίγο να γίνει υγρό). Προσθέτουμε το μέλι και το κακάο. Κλείνουμε και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα είναι υγρό. Το βάζουμε σε φόρμες σιλικόνης (εγώ τις φόρμες τις βάζω πρώτα σε ένα δισκάκι γιατί μετά είναι δύσκολο να τις μετακινήσεις. Είτε φόρμες για γλυφιτζουράκια ή για σοκολατάκια. Τα μεταφέρουμε στο ψυγείο και σε κανένα μισάωρο με μία ώρα, τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από τις σιλικόνες και τα βάζουμε σε μπολάκια στο ψυγείο. Μιαμ μιαμ!

 

*Και ένα tip: 

Όταν κάνω τα σοκολατάκια μου, παίρνω έναν ακόμη δίσκο ή ίσιο ταψάκι και απλώνω λαδόκολλα. Ρίχνω αλά Pollock το υγρό σοκολάτας και βάζω στο ψυγείο. Λίγο μετά προσθέτω από πάνω και άλλη λαδόκολλα (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους). Κάνω 2-3 κόλλες με πιτσίλες σοκολάτας και μετά προσεκτικά και σε κρύο περιβάλλον τα ξεκολλάω από το χαρτί τσαλακώνοντας το λιγάκι και βάζω τα μικρά σοκολατάκια μου σε βαζάκι στο ψυγείο. Κάτι σαν σπιτικές σταγόνες σοκολάτας. Πάνω από γιαουρτάκι ή σπιτικό παγωτό είναι μούρλια και τα μικρά το χαίρονται ιδιαιτέρως😉

 

11954582_10153131764502423_1496118642789527203_n

 

11949298_10153131764552423_5834255897275041891_n

 

11924556_10153131764582423_1327114875842963755_n

 

Συνταγή δεύτερη

Μαλακές μπάρες σοκολάτας

Την συνταγή την βρήκα από εδώ, αλλά την έχω αλλάξει λιγάκι.

 

Υλικά:

1/4 φλ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ λάδι καρύδας

1/2 φλ σιρόπι σφένδαμου (maple syrup) ή μέλι (κατά προτίμηση άθερμο)

1/2 φλ φυστικοβούτυρο 100% (δίχως ζάχαρη και άλλα έλαια)

2/3 φλ κακάο

1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι γλυκού βανίλια

προαιρετικά: 1/2 φλυτζάνι αμυγδαλα θρυματισμένα στο μούλτι ή σε μύλο μπαχαρικών

 

11990568_10153131764752423_1053295726451162168_n

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μούλτι μας όλα μας τα υλικά (αν έχω κάνει πριν την προηγούμενη συνταγή, δεν το ξεβγάζω καν) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

 

11988533_10153131764977423_6439066670215099558_n

 

11921713_10153131765022423_6724128375999548477_n

 

Το βάζουμε σε ένα πυρεξάκι ή ταψάκι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει πρώτα λαδόκολλα. Στην λαδόκολλα αφήνουμε να προεξέχει λίγο από το ταψάκι μας ώστε μετά να πιάσουμε από εκεί και να το βγάλουμε από το ταψάκι. Το απλώνουμε καλά και ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν σκληρύνει, το βγάζουμε και το κόβουμε στο μέγεθος μπάρας που θέλουμε. Εγώ τα κόβω σχετικά μικρά. Κόβω και χαρτάκια λαδόκολλας και τα τοποθετώ σε ένα πιατάκι με ένα κομμάτι λαδόκολλας κάτω από το καθένα (έτσι δεν κολλάνε μεταξύ τους, αλλά και όταν το πιάνεις δεν γίνεσαι χάλια καθώς το τρως. Καλή σας όρεξη!😉

 

10629660_10153131765047423_3285836126254825909_n

About mamalydia

Είμαι μαμά του Γιώργου από την 23η Ιανουαρίου 2007 και της Ναταλίας από τις 17 Ιανουαρίου 2010. Από τότε που έγινα μαμά μέχρι σήμερα, αν και δεν περίμενα να είμαι ποτέ σε κάτι τόσο σχολάστική, ξεκίνησε για μένα ένα ταξίδι έρευνας για να δώσω όσο μπορώ και όσο ξέρω, το καλύτερο σ'αυτό το παιδί, με την ευχή να μεγαλώσει το μυαλουδάκι του και το σώμα όμορφα και απροβλημάτιστα. Ο στόχος μου είναι να μεγαλώσω ελεύθερα παιδιά. Ελεύθερα να είναι αυτό που θέλουν να είναι, ελεύθερα να αγαπούν αυτό που θέλουν, ελεύθερα να παλέψουν γι αυτό που αγαπούν, ελεύθερα να είναι ο εαυτός τους! Γεννήθηκα τον Απρίλη του 1977, έχω σπουδάσει Αγγλία Interior Design και συνέχισα εκεί το Master μου. Εκεί γνώρισα από τα 18 μου τον πλέον σύζυγό μου ο οποίος μου έμαθε τον κόσμο των υπολογιστών. Ασχολούμαι με ζωγραφική, λογοτεχνία, ποίηση, είμαι Βοηθός Μητρότητας και blogger, και βασικά μεγαλώνω τα παιδιά μου, έχω την τύχη να είμαι μια full time μαμά! :-) Αν θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μου, εδώ είναι το μέηλ μου: lydiat2004 @ yahoo.gr

4 responses »

  1. Καταπληκτικές και οι δύο συνταγές. Θα έχουμε και τη μερέντα σύντομα; Αν μου επιτρέπεις, Λυδία, να προτείνω για τα πιο μικρά παιδιά (όπως ο δικός μου που γίνεται σίφουνας με το κακάο) ότι υπάρχει ως εναλλακτική και το χαρουπάλευρο, επίσης υγιεινό, χωρίς τις… παρενέργειες της καφεινης. Έφυγα για την κουζίνα!

  2. Γίνονται πραγματικα σαν σοκολάτα;Ρωτάω γιατί έκανα το μους αβοκάντο και το έφαγα μόνη μου.Δεν άρεσε σε κανένα από τα 6 παιδιά μου,ενώ όλοι τρώνε αβοκάντο σε αλμυρό άλειμμα με λεμόνι και κρεμμύδι.

    • Κρίμα που δεν τους άρεσε…
      Τα σοκολατάκια γίνονται σαν τα κανονικα, απλα λιώνουν πιο γρήγορα στο στόμα και δεν μπορείς να τα αφήσεις έξω γιατι γίνονται ρευστά. Δηλαδή τα βγάζεις από το ψυγείο και τα τρως. Δεν τα παίρνεις μαζί σου😉

  3. Τα έφτιαξα κι έγιναν υπέροχα και τα έφαγαν όλα αμέσως,δεν πρόλαβαν να λιώσουν!Ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s