Σας είχα γράψει για την κεραλοιφή και εδώ αλλά ανοίγω κι αυτήν εδώ την σελίδα για να μην την ψάχνουμε κάθε φορά! Η κεραλοιφή mamalydia, είναι η γνωστή κεραλοιφή που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας, οι προγιαγιάδες μας και πάει λέγοντας. Πρόκειται για την κεραλοιφή που αγοράζει κανείς από το Άγιο Όρος ακριβούτσικα  και το ίδιο σχεδόν σκεύασμα που έχει και ο Κορρες σε στικ για τα χείλη! Δύσκολα όμως τη βρίσκεις έτοιμη κι έτσι δεν έτυχε να τη χρησιμοποιήσω ποτέ…

70266289_2454281548020603_413346299652341760_o

Τι είναι η κεραλοιφή: Είναι μια λιπαρή κρέμα φτιαγμένη από δύο σούπερ υλικά: Αγνό παρθένο ελαιόλαδο και κερί μέλισσας (*τώρα πια, προσθέτω και λίγα δάκρυα μαστίχας για τις υπέροχες θεραπευτικές ιδιότητες και άρωμα της). Αργότερα αν δω ότι θα σας άρεσε, θα προσθέσω και άλλες κεραλοιφές με αιθέρια έλαια (ευκαλύπτου για τις νύχτες με μπουκωμένη μυτούλα, λεβάντας για ήρεμο ύπνο, βαλσαμόλαδο για ακόμη πιο καλή ενυδάτωση ειδικά σε δερματίτιδες,κλπ). Για αρχή, ξεκινάμε με την απλή γνωστή και άφοβη σε όλους συνταγή!

Πού χρησιμεύει η κεραλοιφή: Σε πολλά και διάφορα πράγματα! Σε καψίματα,  κοψίματα, συγκάματα, σκασμένα χείλη, σε όλο  το σώμα (εγώ τη χρησιμοποιώ και στο μασάζ του μωρού μου). Ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δερμάτινα ρούχα και άλλα. Η μητέρα μου το χρησιμοποίησε και στο ξύλινο τραπέζι της. Παλιά οι κυνηγοί άλοιφαν με αυτή τα δερμάτινα καπέλα και τα παπούτσια τους για να μην υγρασιάζονται.

Όταν γεννήθηκε η Ναταλία μου, μέχρι να γυρίσουμε από το μαιευτήριο, ξεκίνησε ένα σύγκαμα το οποίο αντί να γίνεται καλύτερα, όλο και χειροτέρευε. Δεν χρησιμοποιούσα μωρομάντηλα, την έπλενα κάθε φορά που την άλλαζα, την άφηνα να στεγνώσει καλά, την άφηνα με ανοιχτή πάνα κάποιες φορές την ημέρα (όσο γίνεται χειμωνιάτικα σε ένα νεογέννητο μωράκι), της έβαλα μελάνι, διάφορες κρέμες για συγκάματα, αλλά τίποτα. Το σύγκαμα είχε εξελιχθεί σε καυστικό και τότε και αφού τίποτα δεν της έκανε καλό, αγόρασα κερί μέλισσας και βιολογικό λάδι, και έφτιαξα κεραλοιφή! Αυτό ήταν τελικά! Μέσα σε λίγο καιρό,το ποπουδάκι της είχε καθαρίσει και ποτέ ξανά δεν συγκάηκε γιατί της βάζω πάντα κεραλοιφή. Η αλοιφή δημιουργεί ένα λιπαρό στρώμα το οποίο δεν αφήνει σε τίποτα όξινο να διαπεράσει το ευαίσθητο δερματάκι της. Μετά το μπανάκι της, της κάνω μασαζάκι με την κεραλοιφή και έχει απαλό απαλό δερματάκι. Με τα πολλά σάλια (όταν έβγαζε τα δοντάκια της) και το κρύο, πήγε να βγάλει σπιθουράκια στα μάγουλα. Κεραλοιφή κι  εκεί!

Το ίδιο και στον Γιώργο. Του απλώνω κεραλοιφή στο δερμα του και η ξηροδερμία του έχει σχεδόν εξαφανιστεί! Στα σκασμένα μας χείλη, το ίδιο! Στις φτέρνες, κλπ!

Είναι το καλύτερο και για σκασμένες θηλές που μάλιστα δεν χρειάζεται να το ξεβγάλετε από το στήθος πριν θηλάσει το μωρό 😉

Και τόσο έχω ενθουσιαστεί με αυτή την θαυματουργή και αγνή κρεμούλα, που άρχισα να την φτιάχνω σε μεγαλύτερες ποσότητες. Την έχω δώσει σε φίλες με μωράκια και όλες ζητάνε κι άλλη όταν τους τελειώσει! Και ΝΑΙ, οργανώθηκα λίγο παραπάνω και όποια ενδιαφέρεται για κεραλοιφή, μπορεί να μου στείλει μήνυμα και να παραγγείλει.

Γιατί να χρησιμοποιούμε χημικές κρεμούλες τη στιγμή που η φύση μας έχει δώσει αγνά υλικά όπως το επουλωτικό λάδι και το αντισηπτικό κερί της μέλισσας;

146232455_242898087410396_4787171873726551289_n

Αν θέλετε αρχικά να δοκιμάσετε, μπορείτε να παραγγείλετε το πολύ μικρό μπουκαλάκι λιπ γκλος (28ml) το οποίο με έχει βολέψει πολύ στο τσαντάκι που κουβαλάω μαζί μου με τα συμπράγκαλα της πάνας της μικρής, ή το μεγαλύτερο μπουκαλάκι (50ml) με το οποίο θα σας στείλω δωράκι το μικρό μπουκαλάκι!

Το σετάκι στοιχίζει 9€ + 5€ για την κούριερ = 14€ και σας στέλνω και το μικρό μπουκαλάκι των 28ml δωρο!

Τα μικρά μπουκαλάκια βάφτισης (δείτε εδώ ) στοιχίζουν 1.25€/τεμ + κούριερ (αναλόγως το μέγεθος της παραγγελίας). Με μια επιβάρυνση των 0.25€/τεμ, έχετε την επιλογή του αυτοκόλλητου στο καπάκι με κάποιο όνομα, ημερομηνία και άλλο χρώμα. Παραγγελία 2 εβδομάδες πρίν την ημερομηνία αποστολής.

Μίνιμουμ παραγγελία, 50τεμ.

Τα βαζάκια έρχονται δίχως διακοσμητικά κορδελάκια.

Για παραγγελία στείλτε μέηλ στο lydiat2004 @ yahoo.gr

ή στείλτε προσωπικό μήνυμα από τη σελίδα μας στο  Facebook 

 

Ένα σχόλιο »

  1. Καλησπέρα
    Μόλις παραγγειλα ένα βαζακι κεραλοιφη. Διαβασα οτι ειναι καλή για την ατοπικη δερματιτιδα και έχει αποτελέσματα. Θέλω να τη χρησιμοποιήσω στο πιτσιρικά μου που ειναι 8 χρόνων και μάλλον ( δεν έχει διαγωνιστεί ακόμα) οτι έχει ατοπικη δερματιτιδα. Πιστεύω σε περίοδο κρίσης να δώσει αποτελέσματα. Πολύ θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας.

    • Κι εμένα ο γιος μου είχε ατοπική δερματίτιδα. Μόλις έβγαζε σπυράκια, δεν σταματούσα την κεραλοιφή. Μπορεί να μην φεύγαν, αλλά μαλάκωναν και έτσι δεν του προκαλούσαν τόση φαγούρα και δεν ξυνόταν να τα ματώνει και να έχουμε άλλα. Εύχομαι να σε βοηθήσει κι εσένα 😉

      • Ευχαριστώ πολυ. Ευτυχώς ο γιατρός απέκλεισε την ατοπικη δερματιτιδα και μου είπε οτι ειναι κνιδωση. Πάντως όπως και να ναι πιστεύω οτι η αλοιφη θα απαλύνει τη φαγουρα 🙂

  2. Λύδια μου έκανα τη κατάθεση τελικά τη Δευτέρα 20/11, σου έστειλα και email αλλα δε ξέρω αν το έκανες. Περιμένω νεα σου :d

    • Ευριδίκη, σήμερα σου έστειλα το πακετακι. Δεν θυμαμαι τωρα απ’εξω αν εισαι Αθηνα, αν ναι, θα σου έρθουν αύριο, αν οχι, δυστυχως Δευτερα. Περιμένω εντυπώσεις 😉 Ευχαριστώ!

  3. Καλησπέρα!Είμαι έγκυος και παρήγγειλα και εγώ εχθές ένα σετ αλλά δεν μου στείλατε απάντηση ακόμα!μήπως δεν έκανα σωστά την παραγγελία?Περίμενα μνμ με τον αριθ.λογαριασμού για να έκανα την κατάθεση!

    • Καλησπέρα,

      Εχω παραγγείλει εδω κ περίπου μια εβδομαδα 5 σετ κεραλοιφης αλλα δεν εχω νεότερο, κάποιον τραπεζικό λογαριασμό για να κανω κατάθεση η αν θα μου τις στείλετε με courier κ αντικαταβολή, ισχύει η παραγγελία μου η όχι;

      Ευχαριστω πολυ.

      • Θα μπορουσες να συμπληρωσεις και παλι την φορμα σε παρακαλω για να σου στειλω το απαντητικο μεηλ, Δεν βλεπω καπου την φορμα σου, Ευχαριστω πολυ!

  4. kalhspera paraggeila giati exo thema me ta xeria mou einai skasmena kai trexoun aimata oti kai na exo balei den kanei tipota einai h allhfi sas gia ta xeria mou apanthste mou sto kinhto pou sas edosa.

  5. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την κεραλοιφή… απορροφάται γρήγορα από το σκασμένο δέρμα (πχ χέρια) λόγω της λιπαρότητας?
    Επίσης, σε περίπτωση που θελήσω να παραγγείλω πως γίνεται η εξόφληση, με αντικαταβολή?

    Ευχαριστώ πολύ
    Μαρία

  6. κι απ την πλευρα μου να πω οτι εχω μεινει υπερενθουσιασμενη με τη δουλεια που εκανε η κεραλοιφη στο συγκαμμα της μικρης μου. ποια sudocrem και ποια fissan. Η κεραλοιφη εκανε θαυματα!

  7. Μολις την παρηγγειλα και εγω και ανυπομονω για την παραλαβη της. Θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσμα στη δικη μου περιπτωση.

  8. Έχω δοκιμάσει πολλες κρέμες και γενικα διάφορες κεραλοιφες!σαν κι αυτη δεν εχω βρει!
    Δυστυχώς εμενα τα μικρά μου συγκαιγονται οταν ξεμείνουμε και χρησιμοποιούμε άλλη κρέμα!γι αυτο πρεπει να αγοράσω μεγάλα αποθέματα….!να σαι καλα,μας εσωσες.και να σκεφτείς οτι μου την έδωσε τυχαία η Μαρία η γυναίκα του τιμού και τυχαία κι εγω την δοκίμασα!δεν την αλλάζω με καμμιά….

    • Ευχαριστω για τα καλα σου λογια Ελενη! Και η κορη μου ετσι ηταν με τα συγκαματα και ετσι εφτιαξα τελικα και την κεραλοιφη μου. Χαιρομαι που κανει δουλεια και σε σας 🙂

      Θα ερθω το Πασχα οποτε κανονισε με την Μαρια 😉

  9. Καλησπέρα! Έκανα παραγγελία μιας κηραλοιφής την προηγούμενη εβδομάδα και δεν έχω λάβει κάποια απάντηση, ούτε τραπεζικό λογαριασμό για την κατάθεση… Τι πρέπει να κάνω?
    Ευχαριστώ,
    Δανάη

  10. Καλημέρα, σας έχω στείλει την φόρμα για παραγγελία της απλής κεραλοιφής οπότε περιμένω μήνυμα σας για να σας στείλω τα χρήματα και να κανονίσετε την αποστολή. Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω μπορώ να την βάζω στο μωρό μου που είναι 3,5 μηνών καθημερινά σε κάθε αλλαγή πάνας? και να σταματήσω τις άλλες κρέμες τελείως? γιατί έχει ξεραθεί το δερματάκι της ανάμεσα στα μπούτια.

  11. Καλησπερα! Σας εχω στειλει μια φορμα για παραγγελια, αλλα δεν εχω παρει καποια απαντηση στο mail μου ακομα… Την εχετε λαβει ή εχω κανει καποιο λαθος?

Σχολιάστε