Θα προσπαθήσω σ’αυτό το blog να υπάρχει μια πολυφωνία έτσι ώστε να μην υπάρχει μονόπλευρη ενημέρωση. Γι αυτό τον λόγο μπορεί να υπάρξουν άρθρα στα οποία να λέγεται κάτι το οποίο δεν με βρίσκει απολύτως ή και καθόλου σύμφωνη. Πολύ θα μου άρεσε επίσης να σχολιάζετε κι εσείς τα άρθρα που παραθέτω γράφοντας τη δική σας γνώμη, είτε συμφωνείτε με τα γραφόμενα είτε όχι. Η γνώμη σας μετράει και μπορεί να βοηθήσει κάποιον άλλον που να έχει παρόμοιο τρόπο σκέψης με σας.

Ένα σχόλιο »

  1. Πολύ αξιόλογη η προσπάθεια σου – όλως «τυχαίως» την ίδια ακριβώς μέρα, που εσύ έγραφες την πολυφωνία, σε ένα μικρό φόρουμ, ένα στόμα φιμωνόταν. Μου δίνει ελπίδα, η σύμπτωση αυτή, ότι η αλήθεια είναι χειρότερη από την λερναία ύδρα και τελικά ο,τι και να κάνουν θα βρει τρόπο να φανερωθεί
    http://www.aquatek.gr/vb/index.php
    – στη στήλη επί παντός επιστητού / τα εμβόλια των παιδιών μας

  2. «Τα γραπτά μένουν» ανωνυμε φιλε μου. Αυτά που έγραψε αυτο το «στομα», έχει μείνει στο στο διαδύκτιο για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει 😉

  3. Αγαπητή Λυδία,

    είμαι η αρχισυντάκτρια του family life και με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι μας διαβάζεις. Σε ευχαριστούμε πολύ και για την αναφορά σου, στο blog. Επικοινώνησε σε παρακαλώ μαζί μου στο e-mail μου ή στείλε μου κάποια στοιχεία σου να επικοινωνήσω εγώ μαζί σου.

    Και πάλι ευχαριστώ.

    Φιλικά,

    Δήμητρα Μαυρίδου

  4. Καλησπέρα, μόλις άρχισα να διαβάζω, και βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το μπλόγκ. Είμαι και γω μητέρα, ενός κοριτσιού 3 ετών, εργαζόμενη μισό στο σπίτι μισό έξω. Χάρηκα που σε βρήκα!!

  5. Χαιρετώ κι εγώ και δηλώνω ότι ασπάζομαι τις απόψεις σου. Μωρομάνα ακόμα αλλά διαβάζω πολύ και νομίζω ότι μαθαίνω και ενθουσιάζομαι!!! 🙂

  6. Τοιχογραφίες και Ρόδι, σας καλοσορίζω και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Πάντα χαίρομαι να ακούω οτι υπάρχουν κι άλλες εκεί «έξω» με παρόμοιες ιδέες! Να χαίρεστε τα παιδάκια σας και θα τα λέμε εδώ τριγύρω 🙂

  7. Λύδια επισκέφτηκα το site σου και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Θα σε επισκέπτομαι συχνά. Πόσο σε ζηλεύω που είσαι στο σπίτι με το μωρό σου. Είχα την τύχη κι εγώ να είμαι με την Ελευθερία μου για 10 μήνες. Μετά έπρεπε να επιστρέψω στη δουλεία. Μου κακοφαίνεται το γεγονός που χάνω στιγμές της. Μου λείπει πολύ. Πώς να αναπληρώνω τις ώρες που χάνω μαζί της? Από την στιγμή που γυρνάω στο σπίτι είμαστε μαζί αν εξαιρέσεις και κάποιες στιγμές που πρέπει να κάνω κάποιες δουλειές του σπιτιού.
    Φαντάζομαι δεν θα είμαι η μόνη. Θα χαρώ να ακούσω μια γνώμη. Ευχαριστώ πολύ Καλή Συνέχεια

  8. Αντωνία κάνεις οτι καλύτερο μπορείς για την Ελευθερία σου. Αν μπορείς να της αφιερώνεις χρόνο καθημερινά να κάνετε πράγματα (όχι απλά να τηνέχεις κοντά σου όταν κάνεις κάτι άλλο), έστω και για μισή με μία ώρα την ημέρα, να ξέρεις οτι κάνεις πολύ καλό για το μωρό σου. Η ώρα που της αφιερώνεις δηλαδή να είναι ΟΛΗ δική της!

    Εργαζόμενες μητέρες πείτε κι εσείς την γνώμη σας. Εγώ ευτυχώς δουλεύω από το σπίτι και μόνο λίγες ώρες χρειάζεται να είμαι εκτός σπιτιού, οπότε μέχρι στιγμής δεν έχω αυτό το πρόβλημα. Οι υπόλοιπες όμως μαμάδες, τι κάνετε όταν βρίσκεστε σπίτι? Πως περνάτε την ώρα σας με τα παιδάκια σας?

  9. Λύδια ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Πολύ ωραία θέματα έχεις, να συνεχίσεις να μας ενημερώνεις. Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρουν πολύ θέματα ψυχολογίας σε σχέση με το παιδί. Τι δεν πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει και οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε ώστε να μην δημιουργησούμε προβλήματα συμπεριφοράς στο παιδί.
    Πάντως θα ήθελα πολύ να είμαι κοντά της για ακόμη 1 χρόνο μέχρι να πάει παιδικό σταθμό. Τι γνώμη έχεις παιδικό ή μια γυναίκα να την προσέχει σπιτι? Θα με βοηθούσες πολύ γιατί τώρα ψαχνουμε το τι θα κάνουμε. Ευχαριστώ και πάλι.

  10. Αντωνία σου έχω απαντήσει και στο «Ποιά είμαι» που αν δεν κάνω λάθος εσύ έγραψες, αλλιώς θα είναι μια πολύ μεγάλη σύμπτωση.

    Δεν μπορώ να σε συμβουλέψω τι να κάνεις με το θέμα παιδιού. Το να βρείς μια καλή γυναίκα να στο κρατάει, μπορεί να είναι καλή λύση (ακόμα και τις μέρες που θα είναι αρρωστούλι). Πρέπει να της έχετε όμως μεγάλη εμπιστοσύνη, γιατί δεν θα υπάρχει κάποιος άλλος να την παρακολουθεί. Επίσης μπορεί να υπάρχει πρόβλημα αν η ίδια είναι άρρωστη και δεν μπορεί να έρθει. Από την άλλη, στον παιδικό μαθαίνει να είναι και με άλλα παιδάκια, υπάρχουν πολλές κοπέλες εκεί, οπότε σίγουρα προσέχουν τα μωράκια. Το πρόβλημα είναι οτι κολλάει διάφορα, γιατί τα πηγαίνουν ακόμα και άρρωστα πολλές φορές εκει. Έχουν όλα τα υπέρ και τα κατά τους, το θέμα είναι εσείς πως νιώθετε καλύτερα…

    Αν σου αρέσουν τα θέματα ψυχολογίας όσον αφορά τα παιδιά μας, θα ξετρελαθείς με αυτό το βιβλίο:

    Βιβλίο για τα συναισθήματα του παιδιού

  11. Λυδια μου, ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που είμαι στην παρέα σου. Συγνώμη αλλά δεν είδα την απάντηση στο ποια είμαι. Εχεις δίκιο εγώ είμαι. Θα το πάρω το βιβλίο που μου πρότεινες και θα σου πω την γνώμη μου. Διακοσμήτρια ε;; Τι ωραία εργασία;;Πολύ ενδιαφέρουσα. Τρελαίνομαι με την διακόσμηση του σπιτιού. Να μπορούσα να σου δείξω το δωμάτιο της μικρής!! Το εφτιάξα μόνη μου με πολύ κόπο και λαχτάρα και εγίνε παραμυθένιο. Γενικά μου αρέσει η δημιουργία. Π.χ. τα προσκλητήρια και της μπουμπουνιεριτσες της μικρούλας μου μόνη της εφτιαξα. Ηθελα να είναι απο την μανουλα της.

  12. Αντωνία, βλέπω οτι σιγά σιγά γινόμαστε μια παρέα αλλά επειδή δεν υπήρχε μέρος να τα λέμε ή να κάνετε ερωτήσεις άσχετες με τα θέματα που έχω ή για να ρωτήσετε για κάποια δημοσίευση που δεν ξερετε οτι υπάρχει ήδη, άνοιξα μια σελίδα για να τα λέμε από κει.

    https://mamalydia.wordpress.com/questions_answers_chating/

    Ελπίζω να φανεί σε όλους καλή ιδέα.

    Η διακόσμηση μου άρεσε απο σχετικά μικρή. Το ίδιο και η ζωγραφική και κάθε είδους καλλιτεχνία. Έτσι επέλεξα την διακόσμηση ως επάγγελμα για να έχω την δημιουργία στην ζωή μου καθημερινά.

    Είμαι σίγουρη πως το δωμάτιο της κορούλας σου θα είναι απίθανο. Το ίδιο και οι μπουμπουνιέρες και τα προσκλητήρια. Δεν υπάρχουν πράγματα που να τα φτιάχνεις με όλη την αγάπη σου και να μην είναι όμορφα 🙂

  13. Hi!Lydia,
    My name is Theodora.I saw y blog and i found it very intresting.
    As i saw you are a happy mum in a happy family.
    I’m writing this message because i want to say how difficult life is for single mothers…with no support from goverment..ex-boyfriend or ex-husband etc.
    I am one of them and i want to find a way to communicate with
    mothers like me.
    We are not heroes,we took a difficult disission.To rase a healthy,happy child.
    THANKS FOR HOSTING ME.

  14. Hi!!!Ειμαι η Λεμονια και βρισκω πολυ ενδιαφερον το blog σας .Εδω και 4 χρονια διατηρω καταστημα με βρεφικα ειδη ,καροτσακια,κρεβατακια ,βρεφικα ρουχαλακια ,προικα μωρου και τελος ειδη βρεφαναπτιξης.Ειμαι πολυ ευαισθητοποιημενη με οτι εχει να κανει με τις νεες μαμαδες και τις ανησυχιες τους.Γιαυτο και προσκαλω ολες τις μελουσες μαμαδες στο καταστημα μου ,θα εχουν εκπτωσεις απο 10-30% σε ολα τα ειδη !!!θελω πολυ να βοηθισω τους νεους γονεις γιαυτο και παιρνω αυτη την πρωτοβουλια!
    Ευχαριστω!!!

  15. Ειμαι η Λεμονια και παλι !!!
    Το καταστημα που διατηρω λεγεται kiknos bebe και ειναι στην περιοχη του Αγ.Δημητριου η διευθυνση ειναι Αγ.Δημητριου 168&Συρρακου 2. τηλ΄210-9345324

  16. Καλησπέρα σας,
    Ονομάζομαι Δούκισσα Βαριά και έχω τρία παιδιά. Το γεγονός της ύπαρξής τους έχει αλλάξει άρδην την ζωή τη δική μου και του συζύγου μου. Κι αυτό γιατί θεωρούμε ότι το να μεγαλώνουμε παιδιά είναι μια υπόθεση που πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά. Αυτό ,λοιπόν, μας οδήγησε σε μια συνεχή αναζήτηση για το τι θα ήταν σωστότερο να κάνουμε από την αρχή της ζωής τους : την εγκυμοσύνη , τον τοκετό , τη διατροφή τους.
    Η καθημερινή μας επαφή με ανθρώπους μας δείχνει ότι αυτά τα θέματα δεν απασχολούν τόσο πολύ τους μέλλοντες γονείς που συνήθως τα «εναποθέτουν» σε κάποιο «ειδικό» με όχι και τόσο ανώδυνα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές. Αναφέρομαι στην βασανιστική διαδικασία των ατελείωτων εξετάσεων που υποβάλλουν οι γιατροί τις εγκυμονούσες και την αντιμετώπισή τους ως ασθενείς, τους όλο και περισσότερους τοκετούς που γίνονται με καισαρική καθώς και την παρότρυνση του ιατρικό προσωπικού να χορηγηθεί ανθρωποποιημένο γάλα στα νεογνά αντί του μητρικού.
    Αποφασίσαμε ,λοιπόν, να κάνουμε μία έρευνα μέσω ενός ερωτηματολογίου, σε σχέση με όλα τα προηγούμενα , η οποία θα είναι σε θέση να μας δώσει στατιστικά στοιχεία τα οποία θα αφορούν στην ελληνική πραγματικότητα τα τελευταία 25 χρόνια. Σκοπός μας να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους σε θέματα τέτοιου είδους που εμμέσως ή αμέσως μας αφορούν όλους μας. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν μέσω της καλλιτεχνικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ευ των μορφών» με τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα τη μητρότητα .
    Αν θα σας ενδιέφερε να συνδράμετε σ’ αυτή την προσπάθεια παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο doukissav@gmail.com.
    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

  17. λυδια γεια σου!!! εχω κι εγω τρια παιδακια και πραγματικα θα ηθελα να ειχα τον χρονο να τα χαρω περισσοτερο. αυτο ειναι ανεφικτο διοτι εργαζομαι περιπου 10 ωρες την ημερα και οπως καταλαβαινεις κατασπαταλω πολυ ενεργεια στον χωρο εργασιας μου με αποτελεσμα να γυρνω στο σπιτι πολυ κουρασμενη και χωρις ορεξη. Διατηρω μια αποθηκη με καλλυντικα και παιδικα ειδη κανοντας χονδρικη. Μια απο τις εταιρειες που συνεργαζομαι ειναι και η chicco…αν καποια μαμα θελει κατι για το παιδι της μπορω να της το δωσω σε τιμη χονδρικης. βαζω ενημερωτικα ενα link με ενα demo site που εχουμε φτιαξει https://chicco.skroutzstore.gr/shop/products
    πολλα φιλια σε ολες σας, σας διαβαζω καθημερινα! και μου δινετε δυναμη

  18. Γειά σου Λυδία!
    Είμαι η Τζένη και είμαι μανούλα τους τελευταίους 14,5 μήνες ενός ζευγαριού διδύμων!Του Στάθη και της Νεφέλης!
    Μου αρέσει πολύ το blog σου και σε έβαλα και στους φίλους μου στο δικό μου blog! http://didimakia2009.blogspot.com/
    Θα χαρώ πολύ να τα λέμε!

    • Γεια σου Τζενη! Διδυμα ε? Απορω πως τα βγαζετε περα με δυο! Εγω με την μια σουρλουλου και τον γιο μου που ειναι ομως πια σχεδον 4ων, παλευω να βρω ωρα να παω στην τουαλετα! 🙂

  19. Γεια σου, Λυδία! Βρήκα αυτό το πολύ ωραίο και οργανωμένο σάιτ για το παιδικό βιβλίο, μπορείς αν θέλεις να το ποστάρεις να ενημερωθούν και οι υπόλοιπες μαμάδες και μπαμπάδες. Φιλικά, Αιμιλία

  20. Γεια σου Λυδία, εγώ έγινα μαμά πριν περίπου 2 χρόνια. Δυστυχώς όμως με απέλυσαν από την δουλειά πριν περίπου ένα χρόνο. Έτσι όπως είναι η κατάσταση έξω είναι πολύ δύσκολο να βρω δουλειά και έτσι αποφάσισα να αρχίσω να γραφω στο blog που έφτιαξα για την μικρή μου Ειρήνη. http://istoriestismamas.blogspot.com,http://istoriestismamas.wordpress.com

  21. Καλησπέρα κι από ‘μένα! Είμαι κι εγώ μανούλα ενός γλυκύτατου μπόμπιρα 7,5 μηνών και πριν λίγο καιρό ήθελα να φτιάξω κι εγώ ένα blog. Λόγω περιορισμένου χρόνου με τον μπεμπάκο, η επιθυμία έμεινε ανεκπλήρωτη, αλλά βλέπω ότι όσα θα ήθελα να μοιραστώ ήδη υπάρχουν. Οπότε ας μπω στην παρέα για να βοηθήσουμε νέες μαμάδες να συνειδητοποιήσουν την αξία του Attachment Parenting! Οδηγός μου στάθηκε ο Dr Sears, του οποίου οι θεωρίες δεν είναι παρά η απόλυτη υπακοή στη φύση μας! Ας υποκύπτουμε στο ένστικτό μας, ας αγαπάμε τα παιδιά μας με όλο μας το είναι χωρίς όρια. Η αγάπη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν…Και κορίτσια ας θηλάζουμε άφοβα όσο περισσότερο μπορούμε. Δεν υπάρχει πιο γλυκιά δέσμευση!

  22. Λυδία γεια σου! Είμαι κι εγώ μια νέα μαμά, και το όνομά μου είναι Αμαλία. Διαβάζω το blog σου και μ’αρέσει που έχεις πολύ «cool» τρόπο αντιμετώπισης των παιδιών, που γενικά «ψάχνεσαι» για να προσφέρεις το καλύτερο στα παιδάκια σου! Και επειδή βρίσκω πως οι απόψεις μας ταιριάζουν, θέλω να σε ενημερώσω και για το δικό μου blog, που περιέχει συνταγές για παιδιά. Υγιεινές, εύκολες και νόστιμες. Αν έχεις χρόνο και όρεξη θα χαιρόμουν πολύ να έριχνες μια ματιά και αν σου άρεσε να
    το διαδώσεις και σε άλλες μαμάδες! Η διεύθυνση του blog μου είναι http://www.childgoodfood.blogspot.com
    Να είσαι καλά και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!
    Φιλικά,
    Αμαλία

  23. Αγαπητή Λυδία,

    βρήκα το Βlog σου αναζητώντας ιστότοπους που να απευθύνονται σε μαμάδες προκειμένου να κάνω γνωστή τη βραχεία ψυχοθεραπευτική ομάδα που θα συντιονίσω μαζί με ακόμα μία θεραπεύτρια απο αρχές Ιανουαρίου. Η ομάδα απευθύνεται σε μαμαάδες που θέλουν να δουκέψουν πάνω στη σχέση με το σώμα τους, το μωρό τους και το σύντροφό τους μετά την περιπέτεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας. Εκτώς απο ψυχολόγος, είμαι και γω μητέρα και γνωρίζωκαλά τις προκλήσεις της καθημερινότητάςτων μαμάδων.

    έχω και ένα ενημερωτικό σημείωμα, σε περίπτωση που μπορείς να το γνωστοποιήσεις μέσω της ιστοσελίδας σου ή να το προωθήσεις σε όποια μητέρα θεωρείς ότι ίσως να ενδιαφέρετε. Αλλά δε γνωρίζω το email σου

    Σε ευχαριστώ
    Είμαι στη διάθεσή σου για όποια σχετική πληροφορία ή διευκρίνησή

    Φιλικά

    Νάντια Λάγγα-Ιωάννοβιτς
    Ψυχολόγος-Χοροθεραπεύτρια
    Ειδικευμένη στην Τραυματοθεραπεία με το μέθοδο EMDR
    nalagga@gmail.com
    6937261363

  24. καλησπερα και απο μένα…ονομαζομαι Τζενη και εγω ειμαι καινουργια μανουλα με μια μπεμπα 6 μηνων….χαιρομαι που υπαρχουν ψαγμενες μανουλες εκει εξω και μπορουμε να μαθουμε πολλα η μια απο την αλλη…καπως ετσι ετσι εμαθα για την εγκυμοσυνη και τον τοκετο μου(φυσικος τοκετος χωρις επισκληριδιο,αλλαξα γυναικολογο στον 6ο μηνα μετα απο πολυυυυ ψαξιμο στπο ιντερνετ βρηκα και αλλες μανουλες που ειχαν γεννησει ετσι και με βοηθησαν)και τωρα ψαχνω τα παντα για την μπεμπα μου…για το θηλασμο(μεσω ιντερνετ παλι βρηκα οτι χρειαζομουν για να θηλασω αποκλειστηκα και συνεχιζω…να θηλαζω παρα τις προτροπες για συμπληρωμα με ξενο….ξερετε τι εννοω…και τωρα για τις τροφες της τον υπνο της την ψυχολογια της κ.α.δυστυχως καμια απο οσο γνωριζω απο κοντα δεν ειμαστε κοντα σε αποψεις….χαιρομαι που ειστε εκει εξω και δεν νιωθω μονη μου και τρελη που ψαχνομαι τοσο που…καλη χρονια σε ολες….

  25. Γεια σε ολες τις μανουλες!!!!Ειμαι και εγω νεα μαμα,εχω μια μπεμπα 2 μηνων και ψαχνω γενικα για να μπορω να καλυπτω ολες τις αναγκες της με τον καλυτερο δυνατο τροπο.Μπραβο Λυδια γιατι μας δινεις την ευκαιρια να μοιραζομαστε »μαμαδιστικες» οδηγιες γιατι οι επιστημονικες μελετες δεν εφαρμοζονται κατα γραμμα στα ζουζουνακια μας!Μονο βρε κοριτσια μια ερωτηση εχω-γιατι τετοια απεχθεια για την καισαρικη???????Γεννησα τη μπεμπουλα μου με καισαρικη τομη και γενικη ναρκωση απο προσωπικη επιλογη και ο γιατρος μου σεβαστηκε την επιθυμια μου να μην ταλαιπωρηθω,να μην θυμαμαι ωρες πονων και αγωνιας για το αν τα κανω ολα καλα.Αφεθηκα στα χερια του γιατρου μου,δεν πονεσα καθολου μετα και σηκωθηκα πολυ πολυ γρηγορα-σε 7 μερες ημουν μακρια απ τους δικους μου μονη με το μωρο και τον αντρα μου χωρις βοηθεια.Η εμπειρια απ τη γεννα μου απλα ΤΕΛΕΙΑ!!!!Οπως την ονειρευομουν……Επισης απο επιλογη δε θηλασα το μωρακι μου γιατι πρωτον η αισθηση κατα τη διαρκεια του θηλασμου μου ηταν εντελως αποκρουστικη και δευτερον ηθελα μετα απο 9 μηνες να ειμαι επιτελους λιγο αυτονομη και ανεξαρτητη(την ταιζε ο μπαμπας της,οι γιαγιαδες κλπ).Σε καμια περιπτωση δε θελω να προσβαλλω τις αλλες μανουλες που επιλεγουν αλλους τροπους αλλα θεωρω οτι σ’αυτη τη φαση η καθε μια εχει δικαιωμα να διαχειριστει το σωμα της με τον καλυτερο τροπο που η ιδια θεωρει ωστε να εχει μια υπεροχη αναμνηση συναντωντας το μωρακι της.

Σχολιάστε