Low Fat, Νο Sugar Banana Cake

Standard

Λοιπόν, το δοκίμασα μόλις πριν λίγο και βγήκε πεντανόστιμο. Όχι υπερβολικά γλυκό, αλλά σου έρχονται και οι σταφίδες και γλυκίζουν ακόμα πιο πολύ την κάθε μπουκιά. Είναι πολύ υγιεινό και πιστεύω αρκετά καλό για τα παιδάκια μας.

Υλικά:

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1/4 φλ. σταφιδίνη (σε μαγαζιά υγιεινής διατροφής)*

1 αβγό + 1 ασπράδι (εγώ βάζω και τα δύο αβγά)

1 φλ. λιωμένες μπανάνες (περίπου 2 μεγάλες)

1/2 γιαούρτι light

1 κουταλάκι βανίλια

1+1/4 φλ. αλεύρι

1/2 κουταλάκι Μπέικιν

1/2 κουταλάκι σόδα

1/4 κουταλακι αλάτι

1 μεγάλη χούφτα σταφίδες

2 μεγάλες χούφτες θρυμματισμένα καρύδια

Τρόπος παρασκευής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου

Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι και αλευρώνουμε

Σμίγουμε σε ένα μπολ τα: λάδι, σταφιδίνη, ζάχαρη, αβγό, ασπράδι, μπανάνες, γιαούρτι και βανίλια.

Σε ένα άλλο σμίγουμε τα: αλεύρι, Μπέικιν, σόδα, καρύδια, σταφίδες και αλάτι. Μετά ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο του μίγματος και ρίχνουμε το υγρό μίγμα και ανακατεύουμε καλά.

Τα ρίχνουμε στο ταψί (τα στενόμακρα για κέικ) και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή (αναλόγως τον φούρνο σας) μέχρι να τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνουν μόνο λίγα ζουμερά ψίχουλα.

Κόβουμε και τρώμε δίχως τύψεις😉

* Σε περίπτωση που δεν βρείτε σταφιδίνη, η συνταγή λέει να βάλουμε 1/4 φλ λευκή ζάχαρη + 1/4 φλ μαύρη ζάχαρη.

About mamalydia

Είμαι μαμά του Γιώργου από την 23η Ιανουαρίου 2007 και της Ναταλίας από τις 17 Ιανουαρίου 2010. Από τότε που έγινα μαμά μέχρι σήμερα, αν και δεν περίμενα να είμαι ποτέ σε κάτι τόσο σχολάστική, ξεκίνησε για μένα ένα ταξίδι έρευνας για να δώσω όσο μπορώ και όσο ξέρω, το καλύτερο σ'αυτό το παιδί, με την ευχή να μεγαλώσει το μυαλουδάκι του και το σώμα όμορφα και απροβλημάτιστα. Ο στόχος μου είναι να μεγαλώσω ελεύθερα παιδιά. Ελεύθερα να είναι αυτό που θέλουν να είναι, ελεύθερα να αγαπούν αυτό που θέλουν, ελεύθερα να παλέψουν γι αυτό που αγαπούν, ελεύθερα να είναι ο εαυτός τους! Γεννήθηκα τον Απρίλη του 1977, έχω σπουδάσει Αγγλία Interior Design και συνέχισα εκεί το Master μου. Εκεί γνώρισα από τα 18 μου τον πλέον σύζυγό μου ο οποίος μου έμαθε τον κόσμο των υπολογιστών. Ασχολούμαι με ζωγραφική, λογοτεχνία, ποίηση, είμαι Βοηθός Μητρότητας και blogger, και βασικά μεγαλώνω τα παιδιά μου, έχω την τύχη να είμαι μια full time μαμά! :-) Αν θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μου, εδώ είναι το μέηλ μου: lydiat2004 @ yahoo.gr

7 responses »

  1. Μαμά και εγώ με μία κόρη κλεισμένα τα 10, και αυτό είναι το πρώτο μου σχόλιο που αποπειρώμαιι να αφήσω…
    Το εν λόγω κείκ (με κάποιες μικρές παραλλαγές). το ‘πρωτογνώρισα» πριν μια 10ετία απο μία φίλη μου εξ Αμερικής…
    Πέρα απο την απίστευτη γεύση του…
    Αυτό που θυμάμαι ήταν η γαργαλιστική του μυρωδιά κατά την ώρα του ψησίματος!!!
    Ίσως να έφταιγε το ότι ήταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου… Αλλά και μετά, αυτό έγινε ένα απο τα πιο αγαπημένα γλυκά της μικρής μου !

    ΥΓ. Ειλικρινά δεν νομίζω ότι 8α μπορούσε να γίνει σε κάποιο άλλο θέμα πέρα απο το εν λόγω, το «εναρκτήριο λάκτισμα» των… σχολίων μου…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s